- Komerční sdělení -aktualne
- Reklama -zprávy

Společnost LANXESS byla opět oceněna organizací CDP jako globální lídr v oblasti ochrany klimatu

  • Skupina LANXESS se umístila mezi horními 2 % hodnocených společností
  • Již popáté byla zařazena na „Climate A List“ organizace CDP

Společnost LANXESS, výrobce specializovaných chemikálií, byla opět oceněna za své úspěchy v boji proti změně klimatu. V nejnovějším hodnocení CDP, uznávané iniciativy na ochranu klimatu, se skupina dostala na „Climate A List“ jako jedna z 200 společností z celého světa. Tím se LANXESS zařadil mezi 2 % nejlepších z více než 12 000 společností hodnocených CDP.

Hodnocení „A“ je udělováno společnostem, které transparentně a komplexně informují o svých aktivitách v oblasti ochrany klimatu a také realizují odpovídající projekty. Společnost LANXESS je na seznamu „Climate A List“ letos již popáté. Údaje související s ochranou klimatu zveřejňuje skupina CDP od roku 2012.

„Ochrana klimatu je klíčovou součástí firemní strategie společnosti. To se odráží v našem ambiciózním cíli stát se do roku 2040 klimaticky neutrální. Ocenění CDP potvrzuje naše ambice v této oblasti,“ říká k ocenění Hubert Fink, člen představenstva společnosti LANXESS AG.

Kromě toho společnost LANXESS získala za „B“ v oblasti vodního hospodářství. V loňském roce si společnost stanovila specifické cíle pro udržitelné hospodaření s vodou a ve čtyřech závodech v oblastech s největším zatížením vodou zahájila projekty na posílení udržitelného hospodaření s vodou na místní úrovni.

Ocenění přišlo již poněkolikáté

Společnost LANXESS byla opět zařazena do světových a evropských indexů udržitelnosti Dow Jones (DJSI). Stejně jako v minulosti je společnost v čele indexu DJSI pro Evropu v kategorii „Chemikálie“ a na druhém místě v indexu DJSI pro celý svět.V červnu 2021 si LANXESS také zlepšil hodnocení v indexu udržitelnosti MSCI ESG z „A“ na „AA“. Klíčovými faktory zde bylo lepší hospodaření s vodou, dobrá klimatická strategie a závazek společnosti v oblasti chemické bezpečnosti.

Společnost LANXESS také zlepšila své hodnocení udržitelnosti EcoVadis na platinovou úroveň. Toto ocenění získává 1 % nejlepších ze 75 000 společností analyzovaných společností EcoVadis. Důvodem vyššího hodnocení bylo zlepšení environmentálních faktorů.

CDP poskytuje nejtransparentnější data o životním prostředí

Nezávislá, nezisková organizace CDP usiluje o celosvětovou transparentnost v oblasti emisí skleníkových plynů a hospodaření s vodními zdroji a lesy. V roce 2021 zveřejnilo své údaje více než 12 000 společností. Díky tomu je datová platforma CDP jedním z nejkomplexnějších zdrojů pro informace o životním prostředí na světě.

Projekt v současné době podporuje více než 590 investorů z celého světa, kteří spravují aktiva v celkové hodnotě přibližně 110 bilionů amerických dolarů.

PR článek

Další články autora