- Komerční sdělení -aktualne
- Reklama -zprávy

Trh s virtuální realitou roste raketově. Lepší volbou však může být si VR půjčit

Podle údajů portálu Statista, trh s virtuální realitou neustále roste a růst by měl i nadále. To potvrzuje také jednatelka a spoluzakladatelka VR půjčovny VRzazitek.cz, Zuzana Hrabalová. Podle jejích slov stoupl zájem o pronájem virtuální reality v posledním roce raketově, přičemž na půjčovnu se obrací lidé také s prosbou o radu, jaké VR si koupit.

V roce 2022 dosáhly dle portálu Statista globální zisky z prodejů VR headsetů cca 8 miliard dolarů, přičemž v následujících letech by mělo toto číslo růst cca o miliardu ročně. Zároveň se na trhu objevuje stále více výrobců solidních VR headsetů, od Mety, přes HTC, Pico, Valve či Pimax a mnoho dalších. „Není žádným překvapením, že je na trhu více prodejců VR headsetů. To potvrzuje také trend, který vidíme u nás v půjčovně. Zájem o zapůjčení virtuální reality stoupl od začátku minulého roku prakticky dvojnásobně, přičemž zakázky na Vánoce a Silvestra byly vyřízeny již začátkem prosince,“ upřesnila Zuzana Hrabalová z VR půjčovny VRzazitek.cz.

Půjčit a pak koupit

Jak podotkla Martina Sobková, spoluzakladatelka půjčovny s virtuální realitou VRzazitek.cz, mezi zákazníky jsou i takoví, kteří si chtějí headset vyzkoušet a následně si jej koupí. „Je to logické, pokud by si totiž měli VR brýle rovnou koupili, mohlo by se jednoduše stát, že jim třeba nebudou vyhovovat. Zároveň je třeba brát v potaz fakt, že samotné brýle jsou k ničemu. Aby je člověk pořádně vyzkoušel, potřebuje aplikace, které mohou stát až tolik co samotný headset, ale v rámci zápůjčky je klient získá automaticky,“ upřesnila Martina Sobková z VRzazitek.cz s tím, že aktuálně má VR půjčovna k dispozici již přes 40 aplikací k vyzkoušení.

Půjčení virtuální reality je potom podle jejích slov vhodné také pro lidi, které VR baví, ale nemají na něho čas. „Mít doma něco, co používáte jen málokdy je poměrně nevýhodné. V takovém případě je daleko efektivnější si VR půjčit, protože máte stále aktuální nabídku hardwaru i softwaru. Koneckonců podobné je to i s lyžemi. Pokud jedete jedenkrát za rok na hory, nemá smysl si lyže kupovat, stačí si je na týden půjčit,“ dodala Martina Sobková z VRzazitek.cz.

Půjčení VR jako rutina

Podle Zuzany Hrabalové bude nejspíš podobný postup v budoucnu stále častější. „Pokud lidé chtějí užívat zážitky ve virtuální realitě, budou čelit dvěma otázkám. Tou první je kvalita hardwaru. Jinak řečeno, pokud si koupí nějaké brýle, brzy mohou zjistit, že by chtěli lepší, přičemž s tím, jakým tempem se objevují na trhu nové VR headsety, by taková obměna mohla nastat každý rok až dva. Druhou věcí je prostor. Spousta lidí si dokáže na VR vyklidit místnost, ale nemá permanentní volný prostor, který by měl být minimálně 2×2 metry, přičemž pakliže lidé budou žít stále v menších bytech – což je dnes trend – dá se očekávat, že pro ně bude atraktivnější si VR půjčit na speciální událost (narozeniny, setkání s přáteli, či jen tak pro oddych), než si headset přímo kupovat,“ upřesnila Zuzana Hrabalová z VRzazitek.cz.

Pronajměte si VR brýle již dnes v naší půjčovně VRzazitek.cz!

Narozeniny, oslavy, rodinné sešlosti, zpestření volného času, zabavení dětí, společné aktivity, firemní eventy… to je jen několik důvodů, proč zákazníci využívají našich služeb.

Pokud virtuální realitu vyzkoušet, pronajměte si VR brýle již dnes a poznejte, co virtuální realita nabízí. V Praze a v Berouně navíc nabízíme možnost osobního předání. Pakliže bydlíte dál, VR vám zašleme kurýrem!

Kontaktujte nás na tel. čísle 604 160 718. Pro firemní eventy využijte tel. číslo 737 627 000. Více informací a ukázky VR her najdete na našem webu https://www.vrzazitek.cz.

PR článek

Další články autora